Ανακοίνωση Πρoγράμματος Εξειδίκευσης στη ΓΣΘ παιδιών & Εφήβων 2021-2022 (e-learning)

Η Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ανακοινώνει την έναρξη Νέου Προγράμματος εξειδίκευσης στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία παιδιών και εφήβων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-22 με εξ αποστάσεως (zoom) παρακολούθηση. Η παρακολούθηση του νέου Προγράμματος είναι ανοιχτή σε Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους ή ειδικευμένους/ ειδικευόμενους Παιδοψυχιάτρους, που παρακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει εκπαίδευση στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία ενηλίκων που οδηγεί σε πιστοποίηση από την EABCT. Το πρόγραμμα της Κρήτης μπορούν να παρακολουθήσουν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν ολοκληρώσει ή παρακολουθούν το 4ετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Θεραπείες στον Τομέα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς του πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετά από συνεννοήσεις με την Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών και βάσει των προηγούμενων προδιαγραφών του Προγράμματος στο πανεπιστήμιο Κρήτης αποφασίστηκε ότι, κατ’ εξαίρεση στο νέο πρόγραμμα εξειδίκευσης (2021-2022) μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν ολοκληρώσει τη θεωρητική εκπαίδευση και κλινική άσκηση στο Διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη γνωσιακή – συμπεριφοριστική θεραπεία ενηλίκων στον Τομέα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς του πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από διδάσκοντες της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών (www.cbt.edu.gr/erg) και η εποπτεία από εξειδικευμένους επόπτες του Τμήματος Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (www.ibrt.gr). Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος εξειδίκευσης στο πανεπιστήμιο Κρήτης έχουν η ομ. καθηγήτρια κυρία Α. Καλαντζή – Αζίζι και ο καθηγητής Αλέξανδρος Βγόντζας.

Οι εισηγήσεις του Α’ κύκλου σπουδών αποτελούνται από 2 ενότητες. Η πρώτη (Α1) περιέχει 10 πεντάωρες εισηγήσεις που θα διεξαχθούν Δευτέρα 16.30 – 21.30 σε αίθουσα της Εταιρείας Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών στην Αθήνα και η παρακολούθηση από τους συμμετέχοντες στη Κρήτη θα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής ̟πλατφόρμας Zoom με απευθείας σύνδεση. Η δεύτερη ενότητα (Α2) περιέχει 5 πεντάωρα εργαστήρια βιωματικής εκπαίδευσης και εξάσκησης που θα διεξαχθούν με συνδυασμό διαδικτυακών εργαστηρίων και εργαστηρίων με φυσική παρουσία στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Η Ενότητα Α2 θα πραγματοποιηθεί σε χώρο και χρόνο σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές συντονιστές του προγράμματος εξειδίκευσης.

Β’ Κύκλος (Κλινική Πρακτική). Οι εποπτείες (20 δίωρες εποπτείες) θα πραγματοποιούνται μέσω Skype, ενώ δυο φορές (3 ώρες) θα διεξαχθούν στην Κρήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα στη γραμματεία (info@cbt.edu.gr) μέχρι τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 29 και 30 Οκτωβρίου.

Κατεβάστε την περιγραφή των κύκλων σπουδών από εδώ.

Κόστος συμμετοχής:

Α1’ Κύκλος Σπουδών 480 ευρώ

Α2 Κύκλος Σπουδών 300 ευρώ

Β’ Κύκλος Σπουδών 765 ευρώ

Αιτήσεις και πληροφορίες:

  • Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών: info@cbt.edu.gr και 210 3840803 (Δευτέρα έως Παρασκευή 15.00 – 21.00).
  • Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στις Γνωσιακές Συμπεριφορικές Θεραπείες, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης: cbt@med.uoc.gr και 2810 394617.